Over mij

Birgit Kalms
De Grafitekt is het buro voor design van Birgit Kalms.
Ik ben grafisch vormgever en architect. Ik hou van strakke lijnen en felle kleuren en heb een voorliefde voor mooie spulletjes.

Ik ben Duitse en heb in 1999 mijn diploma architectuur/stedenbouw aan de TU Aachen behaald. Daarna ben ik in Italië, Engeland en Nederland werkzaam geweest bij verschillende architectuurbureau’s. Functionaliteit met creativiteit verbinden is mijn passie en zo ben ik in 2010 ook de opleiding Grafische Vormgeving aan het gmi-designcollege Amsterdam gaan volgen die ik 2014 met succes heb afgerond. Sinsdien werk ik zelfstandig als de Grafitekt.

Visuele identiteit

Ik help jou met het ontwikkelen en toepassen van een huisstijl, die de identiteit van jouw onderneming weerspiegelt.
Een logo is hierbij de eerste belangrijke stap. Vanuit je logo denk ik verder om een grafisch toolkit voor jouw onderneming op te zetten. Hiermee creëer ik een rijke huisstijl, die nooit verveelt en altijd jouw kernboodschap overbrengt aan de klant. Zo voelen jouw klanten sneller aan, waar jouw onderneming voor staat en vind je dus ook makkelijker de klant die bij jou past.

Grafische vormgeving

Heb je al een huisstijl en wil je losse, erbij passende ontwerpen? Ik maak voor jou brochures, flyers, advertenties, etc. Ik kan een gepersonaliseerde wordpress website voor je opzetten of jouw bestaande site aan je huisstijl aanpassen. Ik denk ook graag met je mee over andere grafische uitingen, die voor jouw bedrijf zinvol kunnen zijn, b.v. kerstkaarten, notitieboekjes, mappen, verpakkingen, etc. Dit doe ik uiteraard niet alleen voor ondernemers, maar ook voor verenigingen en particulieren.

Architectuur

Ik heb mijn architectenverleden niet achter me gelaten. Voor architectuurbureau’s ben ik beschikbaar als freelance medewerker – natuurlijk zowel als architect als als grafisch vormgever. Ik maak b.v. graag creatieve presentaties en brochures voor acquisitie of projectpresentatie. Voor particulieren ontwikkel ik verrassende ontwerpen voor de nieuw- of verbouw van je woning of bedrijfspand. Maar ook voor het aanvragen van een vergunning voor je eigen plannen kan je bij mij terecht. Mail of bel voor een vrijblijvende afspraak.